Glædelig Påske til jer alle

 

Jeg må absolut dele disse vidunderlige billeder af diss smukke blomstrende kirsebærtræer fra en af de mange parker i det vidunderlige København.

En af mine venner i København tog disse magiske billeder i forleden. Jeg tog mig derfor friheden til at dele hendes storslåede magiske billeder.
Tak.

I min første bog nævner jeg disse haver samt den fantastiske tid hvert år af disse blomstrende japanske træer.

UDDRAG FRA BOG Nr. 1:

I København, når ekskursionsbusser sætter de japanske turister af på Langelinie, som er en lang promenade i centrum af København omgivet af forskellige parker. Japanerne er så ydmyge og venlige, og hilser som oftes på dig. Statuen af Den Lille Havfrue har sit hjem her, og på Kastellet er der mindst to hundrede kirsebærtræer (sakura, på japansk).

På trods af blomsternes korte levetid skildrer den livets tålmodighed og repræsenterer det korte liv – et hovedtema for buddhismen. Som dette bliver det derefter forbundet med religion og blev adopteret af de aristokratiske føydale japanske krigere. Det kom til at repræsentere, hvordan en krigers liv var og et symbol på, at en let brise kan få blomster til at falde ned af træets krone – ligesom en kriger også let kan falde i krig, hvilket får dem til at indse, at selvom livet er smukt, er det er også kort. I Kongens Have, i hjertet af København, er der blevet plantet mange enorme kirsebærblomster træerne, pyntet med deres lyserøde blomster.

Der er halvtreds forskellige arter af træet på Assistens Kirkegård, et vigtigt grønt område for borgerne og et gravsted for mange danske notabler. Her ligger mange førende personer til hvile fra en æra af det 19. århundrede, som eventyrfortæller Hans Christian Andersen og historie / filosofisk forfatter Søren Kierkegaard, begge er karakterer jeg har brugt i min bog.

Den Nobelprisvindende fysiker Niels Bohr og nogle amerikanske jazzmusikere, såsom Kenny Drew og Ben Webster, er stillet til hvile i dette fantastiske område. Et af vores største attraktioner er Bispebjerg Kirkegård, med en fantastisk avenue af japanske lyserøde træer, der danner en lang, lyserød tunnel. Det er det mest populære sted i det store parkområde og fungerer mere som en park end en kirkegård. Folk går der hvert år i blomstersæsonen, og nyder den malerisk tradition, der oprindeligt kommer fra Japan. Gæsterne gør det til en dagstur, kigger på de lyserøde træer og holder deres picnic under det fantastiske, massive blomsterhav. Traditionen har sit eget navn hanami, og du kan nyde det hver forår, fra omkring midten af april indtil begyndelsen af maj. Så der er også noget rigtig godt og skønt ved Danmark, men at opleve et sådan vidunderlig blomsterhav i Japan, når jeg nu er så tæt på dette land, har altid været min største ønske af en drøm.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *